Девіз закладу:

МИ НАВЧАЄМОСЬ НЕ ДЛЯ ШКОЛИ, А ДЛЯ ЖИТТЯ.  
СЕНЕКА МОЛОДШИЙ

Місія навчального закладу:

СТВОРЕННЯ ОПТИМАЛЬНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА, ДЕ ПАНУЄ АТМОСФЕРА ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ, ВЗАЄМОДОПОМОГИ ТА ВЗАЄМОТВОРЧОСТІ  УСІХ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ.

Калуська спеціальна школа Івано-Франківської обласної ради була заснована у 1946 році. Вона об’єднує колектив однодумців, який забезпечує усі необхідні умови для отримання освіти дітям з різним рівнем втрати слуху.

Наша школа – дорогий і близький дім для кожного, хто навчається. Цей дім навіки залишається у пам’яті, адже тут проходять найкращі роки життя – роки безтурботного дитинства. Педколектив розв’язує проблеми корекційно-розвиваючого навчання, всебічного розвитку особистості, підвищення рівня можливостей кожної дитини. Найважливішим завданням закладу є соціальна адаптація учнів у суспільстві.



У школі всі навчальні класи та кабінети обладнані звукопідсилюючою апаратурою. Тут досвідчені вчителі та вихователі проводять корекційно – відновлювальну роботу з учнями, формують вимову. Навчання здійснюється за допомогою новітніх комп’ютерних програм „Живий звук” і „Видима  мова». Для фізичного розвитку учнів у школі діє спортивний зал та спортивний майданчик на шкільному подвір’ї. Елементи професійної підготовки вихованці набувають у майстернях : слюсарній, столярній, швейній. Учні опановують основи комп’ютерної грамотності в обладнаному сучасними комп’ютерами класі.

При школі працює обладнаний медичний кабінет, де діти мають змогу отримати лікування та консультацію спеціалістів. Працює кабінет психологічної допомоги. Працює бібліотека.

Учнівський колектив:

  • налічує 115 учнів;
  • діє учнівське самоврядування;
  • діти відвідують різноманітні гуртки та спортивні секції;
  • вихованці школи вдало виступають на різноманітних конкурсах, спортивних змаганнях.

За час свого існування школа випустила близько 800 учнів.

Учні нашої школи люблять і вміють працювати. Багато з них ідуть вчитися в середні і вищі навчальні заклади: Київський педагогічний університет ім. Драгоманова, Прикарпатський державний педагогічний університет, Херсонське базове медучилище, Ужгородський коледж мистецтв ім. А.Н. Ерделі. Деякі займаються підприємницькою діяльністю, працюють на державних підприємствах (м.Київ, завод “Контакт“), на УВП м. Івано-Франківська, Львова, Дрогобича.